İmplant ve Kemik Greftleme

Kemik Greftleme işlemi ne zaman yapılır?
 
Eğer çene üzerinde hiç kemik yok ise ve uzun zamandır bu dişler ile bağlantılı olarak doğal bir çiğneme yüküne maruz kalmış ise, kemik aşamalı olarak atrofiye uğrayarak küçülür.Bu durum r kullanılmayan kasın küçülme durumu ile aynı durumdur.
 
Belirli bakterilerde kemiği yıkıma uğratabilir.Bu duruma periodontitis , yani dişeti dokusunun enflamatuar hastalığı adı verilir.Eğer kemik zayıflamış veya incelmiş ve bir implant bu kemik içerisine yerleştirilemiyor ise , hekimlerimiz kemik grefti uygulamayı önereceklerdir.Kemik dokusu vücudun başka bir bölümünden alınacak bir  kemik dokusu veya bir yapay kemik materyali ile mümküm olduğunca atravmatik biçimde restore edilir.
 
Sıklıkla , farklı bir bölgeden alınan kemik ile yapay kemik materyalleri birlikte kullanılır.Greftleme materyali doğrudan kemik üzerine tabakalanır ve vücut tarafından zaman içerisinde kuvvetle kemik dokusuna dönüştürülür. Bu yöntemle kemik genişletilebilir.Üst çenenin arka bölümünde kemik genellikle bir sinüs lifting (yükseltme) işlemi ile kazanılabilir.
 
Bu işlem implantın bir kısmının üst cene sinüs bölgesine uzanmasına engel olur. Kemik greftleme sıklıkla implantın yerleştirilmesi esnasında yapılabilir.Ne var ki , diğer vakalarda ayrı bir ayakta detavi prosedürü de gerekli olabilir.
 
Kalp Pili kullanan hastalarda implant tedavisi risk taşırmı?
 
Hayır taşımaz.İnsan vücuduna uygulanan implantların herhangi bir elektromanyetik etkisi gözlenmemiştir.
 
İmplantlar ve Seramikler
İmplant , Ayakta tedavi işlemi
Diş hekimlerimizi dişlerinizde her hangi bir estetik kayba yol açmadan ayakta implant tedavisi yapabilir.Bu sayede günlük rutin işlere devam edebilir , yemek yiyebilir , çalışabilirsiniz.
 
İmplant Dişlerin Bakımını nasıl yaparım ?
 
İmplant dişlerin bakımı, normal dişlerin bakımı ile hemen hemen aynıdır, Diş fircası, diş macunu ve diş ipi ile günlük bakımlar yapılabilir.Burada en önemli unsur ise diş aralıklarında biriken gıdaların temizliğidir.Bu gıdalar zamanlar bakteri oluşumunu hızlandırır.Bu durumda diş ipi kullanmanızı tavsite ediyoruz.
Şeker Hastaları ( Diyabet Hastaları ) da İmplant Uygulaması 
 
Diyabet Hastaları İmplant yaptırabilirmi ?
 
Diyabet hastaları implant uygulaması yaptırabilir.Fakat diyabet hastasının doktor kontrolünde olması gerekmektedir.Aksi taktirde doktor kontrolünde olmayan diyabet hastalarının iyileşme süreleri uzayabilir.Her hangi bir olumsuz durum karşısında hekimlerimiz diyabet hastalığını kontrol eden doktorunuz ile kontak halinde olacaklardır.
 
Hastalıklar ve İmplant
 
İmplant Uygulamasını Etkileyecek hastalıklar Nelerdir?
 
Bu tip hastalıklara pek sıklıkla rastlanmasada Kalp ve Damar hastaları , kanama problemi olan hastalar , Böbrek yetmezliği sorunu olan hastaların implant uygulamasını yaptırmadan önce doktorlarımıza mutlaka kullandıkları ilaçlar ve tedavilerinin hangi aşamada olduklarını bildirmeleri gerekmektedir.Bu sayede diş hekimlerimiz sizlere diğer seçenekler hakkında bilgiler verebilir.
 
İmplantların Kalıcılık Süresi Nedir?
 
Eğer implantlar çene kemiğine tam olarak yerleştirilmiş ve ağız ve diş bakımı düzenli yapiliyor ise ömür boyu dayanabilir.
İmplant Tedavisi Sonrası çiğnemede problem olurmu ?
Yapılan implant uygulaması ile normal dişlerinizin işlevi arasında hiçbir fark yoktur.Aynı doğallığı ve çiğneme hissiyatını güvenli bir şekilde hissedebilirsiniz.
 
İmplatın Ağız içindi Hissi Nasıldır?
 
İmplant uygulamasının normal dişlerinizin yapısından hiçbir farkı yoktur.Normal diş işle implant ayırt edilmesi cok zordur.Arada hiçbir fark hissetmezsiniz.
 
İmmediyat Yükleme 
 
İmplantlar dişler çekildikten hemen sonra yerleştirilebilir mi?
 
İmplant destekli dişler için normal plan , implantlar yerleştirildikten sonra üzerlerine yükleme yapılmadan iyi bir iyileşme sürecini içermektedir. Bu işlemde dişsiz boşluk , normalde komşu dişlere tutturulan klasik bir protez ile geçici olarak kapatılır. Ne var ki , immediyat yüklemede özel koşullar altında protez veya geçici protezin aynı seansta implantra sabitlenmesine olanak sağlayan yeni implant sistemleri ve yöntemleri kullanılmaktadır.Hastalar aynı gün  içerisinde implantlarına ve üzerine monte edilmiş doğal görünümlü dişlerine sahip olabilirler. 
 
İmplantlar ve ilaçlar ile herhangi bir etkileşim var mıdır?
 
Bu durum bazı ilaçlar için mümkündür.İyileşme esnasında olan bir hastada kortizon kullanımı farklı sonuçlara yol açabilir ve iyileşme süresini olumsuz yönde etkiler.
Kan sulundırıcı ilaç kullanan hastalarda ciddi kanamalara yol açabilir.Bu tip vakalarda mutlaka hekimlerimize  başvurunuz.
 
 
İmplant destekli bir protezi gece çıkartmam gerekir mi ?
 
Geleneksel bir protez mutlaka gece çıkarılmadır , çünkü gece yerinden çıkarak sindirim ve solunum yolunu tıkama riski yüksektir.İmplant destekli bir protez normalde yerine sabitlenmiş ve gece herhangi bir tehlike yaratmadan yerinde bırakılabilir.Hekimlerimiz size bu konuda tavsiyelerde bulunacaklardır.Sadece sormanız yeterli.
 
İmplant Sonrası Ağrı Hissiyatı
 
İmplant sonrası işlemlerde genellik dişetlerinde hassasiyet olabilir.Hassasiyete bağlı diş eti kanamları ve yanak kısmında  şişmeler ilk birkaç gün görülebilir.Fakat çoğu hasta ertesi gün ağrı kesici almaya bile ihtiyaç duymaz.Bu genellikle diş ev ağız yapısı ile alakalı bir durumdur.
 
İmplantlar arasında kalite açısından bir fark var mıdır?
 
İmplantlar da diğer ürünlerde olduğu  kalite sırasına göre sıralandırılabilir.impların şekillerinde , özellikle  de yüzeyleri acısından farklılıklar vardır.Bir implantın yüzeyi titaniyum doku uyumlu materyal özelliklerini geliştirmek için modifiye edilebilir , ancak bu yüzey özelliklerini daha kötü hale getirebilir.Hekimlerimiz kullanılacak implatın malzemesi hakkında sizlere bilgi vereceklerdir.
 
İmplantlar uygulaması ileilgili herhangi bir risk mevcut mudur?
 
İmplant yerleştirilmesi minör bir cerrahi işlemdir.İmplantların yerleştirilmesi esnasında sinirler ve kan damarlarının hasar görmesi gibi komplikasyonlar tabi ki mümkündür.Teşhis ve planmadaki gelişmeler sayesinde bu durum gümüzde hayli nadirdir.İmplant tecrübeli bir dişhekimi tarafından yerleştirildiğinde , riskler bir yirmi yaş dişinin çekiminden daha fazlası değildir.
 
Tam olarak iyileşmiş bir implantın ani biçimde vücut tarafından reddedilmesi de pek muhtemel değildir.Ne var ki , nadir vakalarda kemik implantı yeterince sıkı biçimde tutamayabilir.Bu durumda yüklemeye yeterince direnç gösteremez ve büyük bir ihtimalle lokal anestezi altında çıkarılması gerekir.Çoğu vakada , istenildiği taktirde aynı seanste yeni bir implant yerleştirilebilmektedir.
 
Eğer bir implant enfekte olursa?
 
Yeterince erken tespit edildiğinde , bakteriler tarafından meydana getirilen enfeksiyonlar başarılı biçimde tedavi edilebilir.Eğer diş bakımı ve profilaksi için düzenli aralıklarla kliniğimizi ziyaret ederseniz ve evde dişlerinizi düzenli olarak fırçalarsanız , bu durumun başınıza gelmesi muhtemel değildir.
Protezin Yenilenmesi  ve modifiye edilmesi.
 İmplant destekli protezler yenilenebilir mi , veya eğer daha fazla diş kaybedilir ise büyütülebilir mi ?
Evet, protez her zaman yenilenebilir ve modiye edilebilir.İmplant yıllar sonra dahi kolaylıkla bir köprü veya protez için desteğe dönüştürülebilir.
 
Normal bir tam protezim var.İmplantlara tutturulabilmesi için yeni proteze ihtiyacım var mı ?
Eğer mevcut proteziniz implantların ideal biçimde yüklenebilmesi ve iyi bir çiğneme fonksiyonu için yeterli yeterli bir yeterli ise, tabii ki implantlara tutturulacak şekilde ayarlanabilir.
Destek olarak protezime entegre edilmiş kendi dişlerimden bir tanesi kaybedilirse ne olur?
Bir dişin, kök enflamasyonu gibi bir sebeple çekilmesi gerekli olduğunda , genellikle ilave bir implant bir implant ile kolayca yer değiştirebilir.Destek ve muhtemelen protez de buna göre modifiye edilecektir.
 
İmplant ve Sigara kullanımı
 
Sigara kullanan hastalarda implant uygulaması yapılabilir, ancak tedavi süresinde uzamalar ve ağız için riskler meydana gelebilir.Bu tip durumlarda hekimlerimiz bilgilerini sizlerle paylaşıyor olacaktır.
İmplant uygulaması yaptırdıktan Sonra spor yapabilir miyim?
İmplant uygulaması bitiminde spor yapmak herhangi bir sorun teşkil etmez.Ne var ki,  farklı spor dalları ile uğraşıyorsanız lütfen hekimlerimize danışınız.İyileşme sürecinin etkili geçebilmesi için birkaç gün dinlenmek önemlidir.
 
Protez Dişler na zaman ve nasıl implant üzerine yerleştirilir?
 
Normal bir iyileşme  sürecinde implantlar üst çenede yaklaşık altı ay sonra , alt çenede kemiğine kaynamış olacaktır.Yeni kronlarınız artık güvenli biçimde yerine uygulanabilir.
Hekimlerimiz implantın üst kısmını açıp, dişetini doğru biçimde şekillendirmesi için geçici olarak koping adı verilen küçük bir kapağı yerine vidalar.Bu aşamada bir ölçü protezinizin yapımı için temel olarak kullanır.Renk seçimi hassas biçimde yapılır protez prova edildikten sonra, proteziniz implantlara güvenli biçimde sabitlenir.
 
Tedavi ve iyileşme süreci esnasında dişsiz mi kalacağım?
 
Hayır.Eğer tedavi öncesinde hareketli bir protez kullanmakta ideyseniz ,bu protezi kullanmaya devam edebilmeniz için genellikle sadece basit bir düzeltme gerektirecektir.Önceden kullandığınız bir hareketli proteziniz yok ise ,boşluk yine de geçici bir protez ile kapatılabilir.Bazı durumlarda implantlara aynı seansta sabitlenmesi dahi mümkün olabilir.Böyle uzun dönem kullanım gerektiren geçici protezlerde, nihai protezlerden ve kendi dişlerinizden gerçekten ayırt  edilemeyecek estetikte çözümler de mevcuttur.
 
İmplant ve Tedavi Süresi
 
Yeni diş köklerim için kaç randevu gerekiyor?
 
Bu, tedavinizin kapsamı ve tipine bağlıdır.Dişhekimleriminiz sorularınıza  cevap vereceği konsültasyon için genellikle bir randevu yeterlidir.Bir sonraki randevu ön muayene ve planlama için olacaktır.Yeni diş kökleri çene kemiğine genellikle kısa bir süre sonra tek bir tedavi seansı içerisinde yerleştirilebilir.Bu süreçte , dişhekimlerimiz implantın konumlandırılacağı bölgedeki dişetine implantın yerleştirildikten sonra üzerinden kapatılacak olan küçük bir kesim yapar. İmplant yerleştirildikten bir veya iki gün sonra yara kontrol edilerek düzgün bir şekilde iyileşmekte olduğundan emin olunur.Yaklaşık on gün sonra dikişler uzaklaştırılır.Artık iyileşme süreci esnasında daha fazla tedavi seansı gerekmeden kemiğin rejenere olmasını bekleyebilirsiniz.
 
İmplant Tedavisinden sonra Ne zaman işime geri dönebilirim ?
 
Dişhekimlerimiz sizler için birkaç günlük rapor düzenleyeceklerdir.Bu süreçte sağlıklı bir şekilde dinlenebilirsiniz.Ne var ki, genellikle işlemden sonraki gün normal hayatınıza devam edebilecek durumda olacak ve birkaç gün içinde işinize dönebileceksiniz.
 
İmplant ve Endişeler
 
İmplantlarınızı vücudunuzun bir parçası gibi düşünün. Egzersiz yapabilir, konuşabilir, çiğneyebilir, gülebilir he hiçbir şey olmamış gibi yaşamınıza edav edebilirsiniz.İmplantların doğal dişlerden hiçbir farkı yoktur.

Diğer Uygulamalarımız